Så här tecknar du instrumentförsäkring

SSR har genom samarbete med Folksam tagit fram en musikinstrumentförsäkring som landskapsförbundens medlemmar har möjlighet att teckna.

För HSF’s medlemmar gäller premieberäkning enligt alternativ 2 i produktbladet* från Folksam. Detta innebär en grundpremie på 120 kr samt en försäkringspremie på 5 promille av det totala värdet av instrument samt tillbehör.

Ex. Lisa vill försäkra sin fiol som är värderad till 20 000 kr. Hon vill även försäkra sitt fioletui, värde 2000 kr samt sin stråke, värde 6000 kr. Den totala premien blir då 120 kr + 0,005 x 28 000 = 260 kr.

Vår kassör, Claes Johansson, sköter din premiebetalning till Folksam.

Läs mer om hur försäkringen fungerar på Folksams servicesida för Sveriges Spelmäns Riksförbund. Där finns bl.a. ansökningsblankett att skriva ut, produktblad etc. Se länk:

Vid intresse av försäkring fyller du i den och skickar till vår kassör via post eller mail.

Claes Johansson

Vik Ängavägen 10

827 54 Järvsö

claesmj@gmail.com

P.S. Om dina instruments värde är oförändrat behöver ingen ny förteckning skickas in, utan endast premien behöver betalas.

*Produktbladet finner du på servicesidan, se länk ovan.